Veliki izvještaj sa Ultra Europe festivala: Tulum na najjače!


NAJČITANIJE

Objavljeno 13.07.2015.

Ne bi se mi zvali Tulumarka da ne pokrivamo najveći glazbeni događaj u regiji, a i šire! Ultra Europe je event kojeg nijedan pravi partijaner (tu mislimo i na sebe) ne smije propustiti.Dva dana Ultra partijanja su iza nas, a protekla su i više nego odlično. U petak smo stigli u Split, smjestili se, podigli svoje akreditacije, prošvrljali oko Poljuda u potrazi za jeftinim parkingom, raspitali se o svemu što nas je zanimalo i brže bolje se bacili na posao. Znali smo što nas čeka s obzirom da je ovo treća Ultra po redu, no opet smo se iznova iznenadili i razveselili kad je event počeo. Deseci tisuća ljudi na jednom mjestu, zastave iz svih krajeva svijeta, najveće face elektronske glazbe i neopisivo kvalitetna i vizalno atraktivna produkcija - sve je to dio Ultre.

Organizacija je ove godine pomalo drugačija u odnosu na prethodne dvije. Uz još veći i bolji mainstage, najveća novost na ovogodišnjoj Ultri je Ultra Resistance stage namijenjen fanovima underground glazbe. Uz ove dvije pozornice, postoji i Megastructure, koji se nalazi odmah do Resistance stagea.Prvi dan festivala najviše smo bili na mainstageu, budući da su tamo bila koncentrirana najveća EDM imena koja smo jedva čekali čuti uživo. Između ostalog, nastupali su Galantis, DVBBS, Alesso, The Chemical Brothers, Tiesto i Knife Party koji su ujedno i zatvarali prvi dan festivala. Kao ekipa smo se već prvi dan čak uspjeli i međusobno pogubiti. Bilo je svega - od crkavanja baterije do preopterećenosti mreže zbog koje nismo mogli uspostaviti poziv, poslati sms ili otići na internet. Možda malo i pretjerujemo, ali u ključnim trenucima nam je to bila nemoguća misija. A punjača i štekera ni za lijeka. Na kraju je sve super završilo i imamo i više nego dovoljno kvalitetnog video materijala.Drugi dan? Show na maksimalno. Megastructure stage bio je rezerviran za Carla Coxa i njegove frendove, a na mainstageu se redom izmijenjivala krema EDM svijeta: Blasterjaxx, Dash Berlin, Martin Garrix, Zedd, Axwell & Ingrosso te Armin van Buuren koji je uz odlične vizualne efekte u hrvatskom dresu zatvarao drugi dan festivala! Riječ je o velikim facama pa nismo imali nikakav intervju, ali smo u prolazu nabasali na Axwella & Ingrossa i Armina van Buurena. I da, najjači smo pa smo uspjeli iskamčiti i mini izjavu (ako se to uopće tako može nazvati). Bilo kako bilo, doživljeni smo i zbog toga smo i dalje u blagom šoku.U nastavku pogledajte i video s drugog dana Ultre:
Uživali smo u glazbi i u rane jutarnje sate smo se puni doživljaja vratili u apartman. Treći dan festivala nas očekuje još veća ludnica: Megastructure je rezerviran za odlična trance imena od kojih valja izdvojiti Paul van Dyka, ATB, Markusa Schulza, Andrew Rayela i Orjana Nilsena, dok će mainstage zapaliti W&W, Nicky Romero, Afrojack, David Guetta, Steve Angello i svjetski DJ broj 1, Hardwell, kojem pripada čast svirati poslijednja dva sata na ovogodišnjoj Ultre. Ili je bolje reći UltraUberMaxiMegaCool ludnice! Pozdrav s užarenog Poljuda!

M.B.

Povezani sadržaj
Komentari:

Lucky 14.07.2015.:

S dobrim bombonima sigurno da ste uzivali vi elitni narkomani mi splitski narkomani klosari smo priskakali ograde ako smo u pravo vrime pokusaliprije nego bi na oprali bomboni

Komentiraj